Handelsstandsformand fra Farsø: Køb el lokalt

Vesthimmerlands Elforsyning kan konstatere lokal opbakning. Som en mindre lokal elforsyning er det afgørende, at lokale forbrugere bakker op og køber el hos det lokale elselskab.

Derfor anser Vesthimmerlands Elforsyning det som lidt af en appelsin i turbanen, at formanden for Farsø Handelsstandsforening og indehaver af Kop & Kande-butikkerne i Farsø og Aars, Jørgen Højrup Jensen, valgte det lokale selskab som leverandør.

Det er ikke kun den kendsgerning, at Vesthimmerlands Elforsyning tilbyder el til en af Danmarks laveste priser, som fik isenkræmmer Jørgen Højrup Jensen, Farsø, til at vælge lokal elleverandør.

– Naturligvis forventer jeg, at prisen er i orden, men det er den lokale tilknytning, der er alfa og omega for mig, fastslår handelsstandsforeningsformanden fra Farsø. Jeg søger at handle så meget lokalt som muligt.

Favorabel elpris er en tillægsgevinst

Den lokale elforsyning sælger i indeværende kvartal en kWh el til kun 34,95 øre, hvilket er en af de mest fordelagtige priser i Danmark.

Farsø-isenkræmmeren lægger vægt  på at kende den, som leverer varen.

– Det modvirker bureaukrati og resulterer i hurtige og holdbare løsninger.

Jørgen Højrup Jensen er for øvrigt selv medvirkende til, at der i dag findes et selskab ved navn Vesthimmerlands Elforsyning.

– Da jeg for nogen tid siden mødte Aars Elforsynings formand, advokat Arne Bindslev, lovede jeg at købe el lokalt, når der blev fundet et navn, som afspejler, at vi nu er samlet i Vesthimmerlands Kommune, fortæller han. Det løfte har jeg naturligvis holdt, og jeg vil gerne opfordre mange andre i Vesthimmerland til at gøre det samme.

Jørgen Højrup Jensen pointerer, at lokalt sammenhold er en afgørende forudsætning for positiv udvikling i Vesthimmerland.

Brug for lokal opbakning i knaldhård konkurrence
Direktør Morten Degn, Vesthimmerlands Elforsyning, oplyser, at flere virksomheder og privatpersoner allerede har fulgt Jørgen Højrup Jensens eksempel som aftager af el fra det lokale selskab.
– Foruden fra Farsø har vi fået nye kunder fra blandt andet Løgstør og Aalestrup. Sidst er fjernvarmecentralerne i Suldrup og Haverslev blevet kunder i det lokale elselskab. Det kan vi kun glæde os over. Det er ganske rigtigt, at vi – som Farsø Handelsstandsforenings formand siger –har brug for al den lokale opbakning, vi kan få. Vi er oppe mod knaldhård konkurrence fra mastodonter, som udfolder store bestræbelser på at kapre vore forbrugere. Derfor er det vort håb, at flere vil købe el hos os, fastslår Vesthimmerlands Elforsynings direktør, Morten Degn.
Jorgen_H_Jensen

Formanden for Farsø Handelsstandsforening, Jørgen Højrup Jensen, Kop & Kande